Oficjalne Otwarcie pracowni kulinarnej

12 października w naszej szkole miało miejsce uroczyste otwarcie Pracowni Kulinarno – Warsztatowej.
Swoją obecnością zaszczycili nas:
– pan Tadeusz Dąbrowski – szef kuchni Mamma Mija Trattorija herbu Zielona Pietruszka,
– pani Małgorzata Długosz – kierownik warsztatów Zespołu Szkół Ekonomicznych,
– pani Kinga Szymkowiak – dietetyk Natur House,
– pani Małgorzata Malec – z zaprzyjaźnionej Miejskiej Biblioteki Publicznej,
– przedstawiciele Rady Rodziców Gimnazjum nr 4 – pani Barbara Sowińska, pani Honorata Słonina, pani Violetta Binkowska, pani Agnieszka Świderska oraz nauczyciele i pracownicy administracji.
W obecności zaproszonych gości pani Dyrektor Barbara Markowska – Oling wraz z uczennicą dokonała symbolicznego przecięcia wstęgi.
Tematem przewodnim uroczystości była dynia. Przybyli goście mogli skosztować potraw z dyni przygotowanych przez uczniów i opiekunów, m.in.:
– carpattio z dyni,
– zupy krem z dyni,
– dżemu dyniowego z pomarańczą,
– ciasta dyniowego oraz ciasteczek zbożowych.
Przygotowane potrawy zostały wysoko ocenione przez wyśmienitego szefa kuchni Mamma Mija, pana Tadeusza Dąbrowskiego.
W powstałej pracowni pod kierunkiem nauczycieli: pani Justyny Zarazińskiej, pani Anny Lewandowskiej oraz pani Agnieszki Łuczyk, uczniowie realizują projekty edukacyjne i ogólnopolskie „Czas na Zdrowie”, „Trzymaj formę – nie ulegaj złej modzie” oraz nowy projekt „Od kuchni do salonu”, które nastawione są na zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie oraz rozwijanie umiejętności kulinarnych.
Serdecznie dziękujemy przybyłym gościom, że zechcieli uczestniczyć wspólnie z nami w tak ważnym dla nas dniu. Liczymy na współpracę w realizacji kolejnych przedsięwzięć